Składniki jaki będą potrzebne: – ½ papryki żółtej – ½ papryki czerwonej – 50 g chudej szynki z indyka – 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej – 100 g startego sera mozzarella – 5 jajek – ½ czerwonej cebuli – pół pęczka szczypiorku – pół pęczka natki pietruszki – 100 ml mleka – sól, pieprz Paprykę, szynkę kroimy w drobną kostkę. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Muffinki śniadaniowe z warzywami, szynką i serem mozzarella. Muffinki śniadaniowe z warzywami, szynką i serem mozzarella. Do foremek nakładamy nasz farsz warzywny z serem i zalewamy je rozbełtanym jajkiem. Następnie dikładamy starty ser mozzarella, sól i pieprz do smaku. Muffinki również świetnie smakują na zimno, wtedy dobrze się sprawdzą jako przekąska. Piekarnik nastawiamy na 180°C i pieczemy przez ok 20 minut. Po chwili dodajemy mleko, sól, pieprz i sodę oczyszczoną. Oczywiście można użyć papilotek, wtedy nie ma potrzeby użycia tłuszczu.