Jajko zapiekane w awokado

Joanna
Śniadania
28.08.2019 11:06
Jajko zapiekane w awokado

Składniki jakie będą nam potrzebne: – 1 dojrzałe awokado – 2 małe jajka – odrobina szczypiorku – kilka plasterków pomidora – trochę sera mozzarella – sól, pieprz Awokado myjemy i przecinamy wzdłuż by pozbyć się pestki. Tłuszcze, które występują w awokado w połączeniu z potasem skutecznie obniżają ciśnienie krwi. Kto by pomyślał, że można upiec jajka w połówkach awokado na zdrowe i pyszne śniadanie. Awokado jest najkaloryczniejszym owocem, posiada w swoim składzie zdrowe tłuszcze, które pomagają spalić tkankę tłuszczową. Kiedy połączymy zdrowe białko z jajka i zdrowe tłuszcze z awokado mamy idealną parę, która dostarczy nam wielu witamin i minerałów. Jest to super opcja na poranny posiłek dla osób zabieganych, wystarczy kilka składników i kilka minut i nasze śniadanie jest gotowe. Składniki odżywcze zawarte w jajku wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu i przyczyniają do dobrego stanu zdrowia. Na nasze szczęście ten pogląd się zmienił i dietetycy są zgodni, że jajko posiada wiele wartości odżywczych i warto je jeść. Kwasy zawarte w awokado utrzymują prawidłowy poziom złego cholesterolu, ale również mają działanie przeciwnowotworowe. Awokado układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika na 10 minut. JAJKO ZAPIEKANE W AWOKADO! PYSZNE I ZDROWE ŚNIADANIE! Luteina zawarta w awokado chroni nasze oczy, zapobiega zaćmie i plamce żółtej. Zawarta w jajku luteina ma wpływ na poprawę naszego widzenia. Antyoksydanty występujące w awokado wspierają pracę wątroby i układu nerwowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/jajko-zapiekane-w-awokado/