Zdrowy, domowy ketchup z cukinii

Joanna

Przetwory

29.08.2019 9:36

Zdrowy, domowy ketchup z cukinii

Składniki jakie będą nam potrzebne: – ½ kg cebuli – 1 szklanka octu – 350 g cukru – 1,5 kg cukinii – sól do smaku – pieprz do smaku – 1 łyżka słodkiej papryki – 600 g przecieru pomidorowego – 1/3 łyżeczki chili Cukinię myjemy i obieramy ze skórki. Domowy ketchup w zupełności zastąpi ten kupny, sądzę, że jest o wiele smaczniejszy i na pewno zdrowszy. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Zdrowy, domowy ketchup z cukinii. Wspaniałą rzeczą jest robienie przetworów domowych, w tym ketchupu z cukinii. Cudowny, domowy ketchup bez żadnej chemii, żadnych konserwantów, bez barwników i ulepszaczy smaku, tylko wspaniałe warzywa. Cukinia jest tolerowana przez osoby, które mają problem z układem trawiennym. Papryka jest warzywem niskokalorycznym, więc śmiało mogą po nią sięgnąć osoby na diecie. Zdrowy, domowy ketchup z cukinii. ZDROWY, DOMOWY KETCHUP Z CUKINII! Gorący ketchup z cukinii przekładamy do słoiczków. Witaminy które znajdziemy w cukinii: A, B6, C, K, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina. W cukinii nie odkładają się metale ciężkie. Ugotowane słoiki kładziemy dnem do góry i zostawiamy je tak na kilka godzin. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do cukinii.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/zdrowy-domowy-ketchup-z-cukinii/

Zdrowy Styl Joanny

Joanna