Wstawić do piekarnika na 5 minut, po czym wyciągnąć i każde ciastko spłaszczyć każde ciasto łyżką i wstawić ponownie do piekarnika, po 3 minutach wyjąć, znów spłaszczyć i wstawić na kolejne 5 minut. Ciastka brownie z kawą Składniki: 3 tabliczki czekolady gorzkiej albo deserowej 60 g masła 50 g mąki 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 150 g brązowego cukru 2 jajka 1 łyżka wody Wykonanie: Nie mam dziś dla Was żadnej babki ani mazurka ( chociaż tym co szukają babki polecam bardzo przepis na najlepszą) ale mam przepis na pyszne ciasteczka brownie z kawą. Masło i czekoladę umieścić w metalowej misce, ustawić na garnek z gotującą się wodą i mieszając czekać aż się rozpuści, Odstawić do lekkiego przestygnięcia. W misce zmiksować jajko i cukier na puszystą, jasną masę (ok 5 minut). Z ciasta za pomocą łyżki formować kulki ( powinno ich wyjść ok 10), układać na blasze, lekko spłaszczając.