Jest baaaardzo smacznie 🙂 4-5 bułek ciabatta (zobacz przepis na domową ciabattę) 150 g łososia wędzonego Mowi kilka listków sałaty 1 op. mozzarelli w zalewie 1 małe op. sera pleśniowego 1-2 jajka pęczek szparagów olej czosnek granulowany sól, pieprz Sos: 3 duże łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 1-2 korniszony 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końce. Kanapkę zjadamy na zimno lub opiekamy kilka minut (do lekkiego zrumienienia i roztopienia się serów) w opiekaczu lub na grillu. Na spód kładziemy listek sałaty, mozzarellę, zwinięty plaster łososia, plasterek jajka, kilka szparagów oraz camembert. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut. Mozzarellę i camembert kroimy na plastry. Po przestudzeniu obieramy i kroimy na plasterki. Wypełnione różnymi dodatkami, w których nie może zabraknąć warzyw oraz serów. Jeżeli znudziły Wam się zwykłe kanapki, zachęcam Was do wypróbowania panini ze szparagami, wędzonym łososiem, sałatą, jajkiem, mozzarellą i camembertem.