Szybki i prosty przepis na wyborne śniadanie. Przy okazji eksperymentu z tymi tostami okazało się, że kurki i ser camembert to boski duet. Dodaj do toastów, tak jak ja, szpinak …
Kocham kuchnię włoską i makarony. Dzisiaj u mnie na stole gościł klasyk z filmu Disney'a ;) Pyszne spaghetti z sosem pomidorowym i pulpecikami z indyka. Zarówno sos, jak i mięso …
Lubisz grillowane warzywa? Ja bardzo! Uwielbiam faszerowaną cukinię, dlatego pomyślałam, że być może można ją zrobić także na grillu. Nadzienie jest jadnak nietypowe, ale wszystkie smaki bardzo fajnie się uzupełniają. …
Te placuszki są przepyszne, a robi się je błyskawicznie. Jeśli masz ochotę możesz plasterki jabłka zastapić gruszką czy bananem. Będzie równie smacznie! Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci …
Jeśli lubicie szybkie i lekkie obiady, to ta propozycja z pewnością przypadnie Wam do gustu. Właśnie takie obiady najbardziej lubię, kiedy na zewnątrz robi sie już naprawdę ciepło. Pojawiła się …
Ledwo zaczęła się prawdziwa wiosna, a już jakby mamy lato. Na upały wiadomo - najlepsze są orzeźwiające napoje. Ostatnio przyrządziłam pyszną mrożoną herbatę z kwiatów hibiskusa, a żeby było bardziej …
Pyszna letnia zupa z fasolki szparagowej. Jej smak bardzo fajnie podkręca kozi ser sałatkowy. Składniki (4 porcje): - 400 g. zielonej fasolki szparagowej - 800 ml. bulionu warzywnego - 2 …
Proste przepisy są najlepsze! Takie właśnie są te bułeczki. Wystarczy parę składników, by cieszyć się smakowitą przekąską. Nadzienie w bułeczkach jest przyjemnie kremowe dzięki dodatkowi majonezu. Składniki (6 sztuk): - …
Do przygotowania tego pysznego śniadania na słodko wystarczą trzy składniki. Po połączeniu tworzą bardzo udany początek dnia. Sami sie przekanajcie, że kozi twarożek i świeże maliny to duet idealny! :) …
Ciasto z własnoręcznie zbieranych jagód smakuje nejlepiej! :) Co najbardziej lubisz robić z jagód? Daj znać w komentarzu, inspirujmy się nawzajem! Pomysł na tą tartę, jak na większość moich przepisów, …
Dziś mam dla Ciebie szybką, lecz niebanalną przystawkę z fasolką szparagową w roli głównej. To taka alternatywa dla popularnej i lubianej fasolki z masłem z bułką tartą. Znajdziesz u mnie …
Na dzisiejszy piątkowy wieczór polecę Ci pizzę na przepysznym mięciutkim cieście z chrupiącym i rumianym spodem. Jako, że mamy sezon na cukinię, a ja wprost uwielbiam to wdzięczne warzywo, to …
W dzisiejszym śniadaniu mam to co lubię najbardziej. Są i warzywa, są jajka, no i kozi ser. Jednak nie jest to klasyczna szakszuka, gdyż jak wiesz w kuchni kocham kombinować …
Póki są jagody, musiałam koniecznie zrobić z nimi tego pieczonego naleśnika. Rzadko jadam śniadania na słodko, nie licząc owsianki czy jaglanki. Dziś jednak te jagody w dutch baby były idealnym …
Borówki wymieszaj w misce z cukrami i bułką tartą. Ciasto podziel na 6 części, każdą rozpłaszcz na cienki placek i nałóż do środka sporo borówek. Uformuj lekko podłużne bułeczki zaklejając …
Co planujecie na dzisiejszą kolację? Ja na całego korzystam z sezonu szparagowego, a ostatnio połączyłam to przepyszne warzywo z równie ukochanymi przeze mnie krewetkami. A to wszystko na pięknie wyrośniętym …
Czas zacząć sezon szparagowy. Te przepyszne zielone łodygi - bo wolę zielone szparagi - najbardziej lubię jeść dość klasycznie, w sosem holenderskim i jajkiem w koszulce. Jednak kiedy nie mam …
Do śmietany dodaj kilka łyżek gorącej zupy i po połączeniu wlej śmietanę do garnka z zupą. Dokładnie wymieszaj, doprowadź do zagotowania i wyłącz ogień.