Blog: Delicious Place

Tosty z kurkami i camembertem

Szybki i prosty przepis na wyborne śniadanie. Przy okazji eksperymentu z tymi tostami okazało się, że kurki i ser camembert to boski duet. Dodaj do toastów, tak jak ja, szpinak …

Makaron w sosie pomidorowym z pulpetami

Kocham kuchnię włoską i makarony. Dzisiaj u mnie na stole gościł klasyk z filmu Disney'a ;) Pyszne spaghetti z sosem pomidorowym i pulpecikami z indyka. Zarówno sos, jak i mięso …

Grillowana cukinia z krewetkami

Lubisz grillowane warzywa? Ja bardzo! Uwielbiam faszerowaną cukinię, dlatego pomyślałam, że być może można ją zrobić także na grillu. Nadzienie jest jadnak nietypowe, ale wszystkie smaki bardzo fajnie się uzupełniają. …

Placki twarogowe z jabłkami

Te placuszki są przepyszne, a robi się je błyskawicznie. Jeśli masz ochotę możesz plasterki jabłka zastapić gruszką czy bananem. Będzie równie smacznie! Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci …

Bulgur z fasolką szparagową i pomidorkami koktajlowymi

Jeśli lubicie szybkie i lekkie obiady, to ta propozycja z pewnością przypadnie Wam do gustu. Właśnie takie obiady najbardziej lubię, kiedy na zewnątrz robi sie już naprawdę ciepło. Pojawiła się …

MROŻONA HERBATA HIBISKUSOWA Z TRUSKAWKAMI

Ledwo zaczęła się prawdziwa wiosna, a już jakby mamy lato. Na upały wiadomo - najlepsze są orzeźwiające napoje. Ostatnio przyrządziłam pyszną mrożoną herbatę z kwiatów hibiskusa, a żeby było bardziej …

Zupa z fasolki szparagowej z kozią fetą

Pyszna letnia zupa z fasolki szparagowej. Jej smak bardzo fajnie podkręca kozi ser sałatkowy. Składniki (4 porcje): - 400 g. zielonej fasolki szparagowej - 800 ml. bulionu warzywnego - 2 …

Bułeczki zapiekane z pieczarkami, serem i plastrem pomidora

Proste przepisy są najlepsze! Takie właśnie są te bułeczki. Wystarczy parę składników, by cieszyć się smakowitą przekąską. Nadzienie w bułeczkach jest przyjemnie kremowe dzięki dodatkowi majonezu. Składniki (6 sztuk): - …

Kozi twarożek z miodem i malinami

Do przygotowania tego pysznego śniadania na słodko wystarczą trzy składniki. Po połączeniu tworzą bardzo udany początek dnia. Sami sie przekanajcie, że kozi twarożek i świeże maliny to duet idealny! :) …

Tarta z jagodami

Ciasto z własnoręcznie zbieranych jagód smakuje nejlepiej! :) Co najbardziej lubisz robić z jagód? Daj znać w komentarzu, inspirujmy się nawzajem! Pomysł na tą tartę, jak na większość moich przepisów, …

Fasolka szparagowa z sosem kaparowym

Dziś mam dla Ciebie szybką, lecz niebanalną przystawkę z fasolką szparagową w roli głównej. To taka alternatywa dla popularnej i lubianej fasolki z masłem z bułką tartą. Znajdziesz u mnie …

Pizza z cukinią i szynką parmeńską

Na dzisiejszy piątkowy wieczór polecę Ci pizzę na przepysznym mięciutkim cieście z chrupiącym i rumianym spodem. Jako, że mamy sezon na cukinię, a ja wprost uwielbiam to wdzięczne warzywo, to …

Cukiniowa szakszuka z kozim serem

W dzisiejszym śniadaniu mam to co lubię najbardziej. Są i warzywa, są jajka, no i kozi ser. Jednak nie jest to klasyczna szakszuka, gdyż jak wiesz w kuchni kocham kombinować …

Dutch baby z jagodami

Póki są jagody, musiałam koniecznie zrobić z nimi tego pieczonego naleśnika. Rzadko jadam śniadania na słodko, nie licząc owsianki czy jaglanki. Dziś jednak te jagody w dutch baby były idealnym …

Maślane drożdżówki z borówkami

Borówki wymieszaj w misce z cukrami i bułką tartą. Ciasto podziel na 6 części, każdą rozpłaszcz na cienki placek i nałóż do środka sporo borówek. Uformuj lekko podłużne bułeczki zaklejając …

Wytrawny dutch baby z krewetkami i szparagami

Co planujecie na dzisiejszą kolację? Ja na całego korzystam z sezonu szparagowego, a ostatnio połączyłam to przepyszne warzywo z równie ukochanymi przeze mnie krewetkami. A to wszystko na pięknie wyrośniętym …

Grzanki ze szparagami i wędzonym twarogiem

Czas zacząć sezon szparagowy. Te przepyszne zielone łodygi - bo wolę zielone szparagi - najbardziej lubię jeść dość klasycznie, w sosem holenderskim i jajkiem w koszulce. Jednak kiedy nie mam …

Zupa szczawiowa

Do śmietany dodaj kilka łyżek gorącej zupy i po połączeniu wlej śmietanę do garnka z zupą. Dokładnie wymieszaj, doprowadź do zagotowania i wyłącz ogień.