Grzanki ze szparagami i wędzonym twarogiem

Grzanki ze szparagami i wędzonym twarogiem

Czas zacząć sezon szparagowy. Te przepyszne zielone łodygi - bo wolę zielone szparagi - najbardziej lubię jeść dość klasycznie, w sosem holenderskim i jajkiem w koszulce. Jednak kiedy nie mam czasu na sosy i jajka, powstają najrozmaitsze tosty. Dziś polecam Wam moje najnowsze odkrycie. Grzanki z podgrzewanym serem wędzonym i grillowanymi szparagami. Pycha! :) Składniki (4 porcje): 4 pajdy ulubionego pieczywa 12 łodyg zielonych szparagów 1 łyżka masła 275 g. wędzonego twarogu solankowego 1/2 szkl. wody 2 szczypty cukru sól, pieprz Kromki pieczywa zrumień na patelni grillowej lub zwykłej. Ze szparagów odłam zdrewniałe końce, a łodygi pokrój na pół lub …

 https://www.deliciousplace.pl/2021/05/grzanki-ze-szparagami-i-wedzonym.html

Polecane