Pyszna letnia zupa z fasolki szparagowej. Jej smak bardzo fajnie podkręca kozi ser sałatkowy. Składniki (4 porcje): - 400 g. zielonej fasolki szparagowej - 800 ml. bulionu warzywnego - 2 łyżki kwaśnej śmietany - 250 g. obranych ziemniaków - 120 g. obranego korzenia selera - 10 cm. kawałek pora - 100 g. koziego sera sałatkowego - 2 łyżeczki masła - kilka gałązek natki pietruszki - 2 łyżki oliwy truflowej (opcjonalnie) - sól, pieprz Fasolkę pokrój na 1 cm kawałki. Ziemniaki i seler obierz i pokrój w małą kostkę. Wrzuć do garnka z roztopionym masłem. Dodaj posiekany por i fasolkę. Smaż …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.deliciousplace.pl/2021/06/zupa-z-fasolki-szparagowej-z-kozia-feta.html