Chłopskie kaszotto

Julianna
Obiad
07.11.2017 10:14
Chłopskie kaszotto

Chłopskie kaszotto Polecam także przepisy na inne potrawy z ryżem i kaszą:1 szklanka pęczaku250g dobrej kiełbasy np. śląskiej2 małe kolorowe paprykipół główki brokułów (ok 300g)1 marchew1 cebula150ml bulionu (najlepiej mięsnego)2 łyżki oleju2 łyżki sosu pieczeniowego*sólpieprz czarnypieprz ziołowypapryka słodka wędzonatymianekmajeranek*wykorzystuje sos, który zostaje po pieczeniu mięsa. Na patelnię wyłożyć pęczak, dodać brokuły, zalać gorącym bulionem, posolić do smaku, przykryć i gotować na małym ogniu, aż pęczak wchłonie płyn i będzie miękki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Marchew obrać, pokroić w 1-2mm półkrążki. Na patelni rozgrzać olej, zrumienić kiełbasę z cebulą, dodać paprykę i marchew.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obiadgotowy.pl/2017/11/chopskie-kaszotto.html