Przygotowanie dania czerwony barszcz według mojej babci reginy ... I tak jest od wieków, że potrawy wigilijne, zwłaszcza te najbardziej tradycyjne robią babcie i... dziadkowie. Jeżeli lubisz barszcz czerwony, skorzystaj z tego sprawdzonego przepisu, a przekonasz się, że babcia Regina wiedziała, co jest najlepsze :) W dzień Wigilii z włoszczyzny gotuję bardzo esencjonalny wywar - warzywa zalewam dwiema szklankami wody, dodaję liść laurowy i ziele angielskie i gotuję na wolnym ogniu około pół godziny - wywaru powinno być około szklanki. To jest najlepszy czerwony barszcz, w którym pływają uszka z kapustą i grzybami :) Przepis na taki wigilijny czerwony barszcz z uszkami jest prosty i sprawdzony. Barszcz czerwony według mojej babci Reginy jest przepyszny, aromatyczny i bardzo, bardzo wigilijny. barszcz czerwony według babci Reginy jest uniwersalną potrawą w czasie Bożego Narodzenia. Podaję na początku kolacji z uszkami z grzybami i z kapustą. Taki tradycyjny barszcz czerwony będzie nawet jeszcze lepszy :) W większości polskich domów przygotowuje się tradycyjny czerwony barszcz. A od wieków jest tak, że potrawy wigilijne, zwłaszcza te najbardziej tradycyjne robią babcie i... dziadkowie. Ale to nie jest czysty barszcz czerwony.