Sos pomidorowy: puszka pomidorów krojonych bez skórki 1 duża cebula 200 g serka mascarpone 1 jajko 1 łyżka oliwy 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka papryki ½ łyżeczki ziół (bazylia, zioła prowansalskie, oregano) 1 łyżka masła Przygotowanie: Ugotować ryż. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 Składniki: 4 filety rybne 2 paczki ryżu 125 g sera mozzarella w kulce (1 opakowanie) 2 łyżek oliwy (do wysmarowania dna naczynia) Można dodać więcej kawałków ryby – dla mnie ilość podana w przepisie jest w sam raz 🙂 Sos pomidorowy: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni na maśle. Dodać serek mascarpone, roztrzepane jajko, posiekaną natkę pietruszki i doprawić pieprzem i solą – wszystko wymieszać.