Na patelni rozgrzać ok 3 łyżek oliwy, wrzucić ziemniaki, smażyć na małym ogniu mieszając, żeby ziemniaki stały się miękkie, Cebule obrać, pokroić w większą kostkę, czosnek posiekać, zeszklić na tej samej patelni, na której smażyły się ziemniaki. Tortillę odwrócić: przykryć z wierzchu talerzem, odwrócić patelnię, a placek w talerza zsunąć z powrotem na patelnię. Polecam też inne przepisy z ziemniakami:5-6 średniej wielkości ziemniaków4 jajka1 duża cebula1 ząbek czosnku4 suszone pomidorygarść oliweksólpieprztymianekszczypta słodkiej wędzonej paprykioliwa2 łyżki tartego seraposiekany szczypiorekZiemniaki obrać, umyć, pokroić w plastry. Przykryć pokrywką, smażyć na małym ogniu ok 6-7 minut, aż masa jajeczna się zetnie. Ziemniaki zdjąć z patelni, osączając z nadmiaru tłuszczu. Przykryć i smażyć na małym ogniu jeszcze ok 3 minut.