Domowa passata na zimę

Bernadeta
Przetwory
28.08.2017 12:53
Domowa passata na zimę

Pomidory w zimie nie są smaczne, dlatego polecam przygotować sobie trochę takich słoiczków a będziemy się długo cieszyć prawdziwym smakiem pomidorów, bo nawet to kupne przeciery i sosy nie oddadzą tego smaku jaki zamkniemy sami w takim jednym słoiczku. Słoiki najlepiej male, takie ok 250-330 ml (ale można zrobić w większych) wyparzyć i za pomocą szerokiego lejka wlewamy gorący sos do słoików, tak by nie ubrudzić miejsca zakręcania wieczka. Kolejny przepis na przetwory z pomidorów na zimę to pyszny domowy sos pomidorowy z cebula, czosnkiem i ziołami, który gdy tylko przyjdzie nam ochota posłuży do zrobienia pysznego dania - makaronu, zapiekanki czy zupy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2013/09/passata-sos-pomidorowy-na-zime.html