Makaron ryżowy z warzywami

kardamonovy

Obiad

28.08.2017 11:05

Makaron ryżowy z warzywami

Składniki: 100 g makaronu ryżowego pół czerwonej papryki pół marchewki 200 g żółtej fasolki szparagowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 chili pół łyżeczki brązowego cukru 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka czarnego sezamu olej rzepakowy (przepis na 2-3 porcje) Fasolkę myjemy, odcinamy z niej zdrewniałe końcówki. Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach, paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, chili i czosnek w plasterki. Podobne przepisy: Makaron ryżowy z cukinią, groszkiem i ogórkiem Makaron ryżowy z kurczakiem Wołowina z makaronem po chińsku W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy wszystkie warzywa, chwilę obsmażamy na mocnym ogniu. Znalazłam jednak w lodówce dogorywającą paprykę i marchewkę, więc wylądowały w woku. Tłumaczy się oczywiście tym, że był bardzo głodny, że to nie tak, że było smaczne.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/makaron-ryzowy-z-warzywami/