Składniki
1 duże opakowanie biszkoptów
120 gram cukru (dzielimy na dwie części)
3 jajka
250 gram serka mascarpone
400 gram truskawek
2 łyżki cukru pudru
kilka kropli aromatu waniliowego
Przepis
W misce miksujemy 3 żółtka wraz z 60 gramami cukru, w trakcie miksowanie dodajemy kilka kropel aromatu waniliowego.
Gdy już nasz cukier utrze się z żółtkami dodajemy do niego serek mascarpone. Całość ponownie dokładnie miksujemy i dodajemy stopniowo ubite białka z 3 jajek z dodatkiem 60 gram cukru. Mieszamy delikatnie za pomocą łyżki bądź szpatułki.
Truskawki blendujemy z 2 łyżkami cukru pudru.
Biszkopty układamy w naczyniu lub prostokątnej foremce. Pierwszą warstwę biszkoptów polewamy musem truskawkowym, następnie wykładamy masę z serka mascarpone. Czynność tą powtarzamy czyli wykładamy kolejną warstwę biszkoptów, musu truskawkowego oraz masę z serka mascarpone.
Całość dekorujemy truskawkami następnie wstawiamy do lodówki na co najmniej 5 godzin.
Smacznego