Bułeczki drożdżowe a la pizza 🔥 są łatwe, pyszne i nie może ich zabraknąć w Waszym menu 😉 i ostrzegam, że znikają w oka mgnieniu😀🥰👍 3 duże bułeczki (1 ma ok. 480 kcal) czas przygotowania: ok. 20 minut (+ 1 godzina na gotowanie i wyrośnięcie ciasta) koszt: ok. 1.80 zł za 1 bułeczkę Składniki: 150 g mąki pszennej 90 g wody 12 g drożdży 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka cukru szczypta soli farsz: ok. 150 g ugotowanej soczewicy zielonej 150 g przecieru pomidorowego 55 g nerkowców 20 g mąki pszennej 25 g oliwy 1 łyżeczka nasion chia 1 łyżka oregano i bazylii 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych (opcjonalnie) pieprz i sól do smaku Wykonanie: Drożdże mieszamy z wodą, cukrem i łyżką mąki. 150 g cooked green lentils 150 g tomato puree 55 g cashews 20 g wheat flour 25 g olive oil 1 tsp chia seeds 1 tablespoon of oregano and basil 1 tablespoon of inactive yeast flakes (optional) Yeast rolls a la pizza Ingredients: 150 g wheat flour 90 g water 12 g yeast 1 tablespoon of oil 1 teaspoon of sugar pinch of salt stuffing: approx. Odstawiamy na papier do pieczenia na jeszcze 20 minut, a następnie pieczemy w 220 stopniach ok. 20 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałą część składników na ciasto, wyrabiamy i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Let it stand for 10 minutes. After that, add the rest of the ingredients for the dough, knead and leave to rise for an hour. Boil the ingredients for the stuffing in a saucepan and cook until water evaporates.