English version Young cabbage stew (3-4 servings) Ingredients: 1/2 of young cabbage, chopped (or 1 if cabbage is small) 2 tomatoes, diced (or 1x400g tin of chopped tomatoes) 400 g sausage, bacon etc., diced 1 large onion, diced 2 tablespoons of tomato paste, 2 bay leaves, 3 dried allspice berries, salt, pepper and sugar to taste 2 tablespoons of chopped dill Preparation: Place the cabbage in a medium pot, add a little water, season with salt, cover and cook until tender (for about 10 minutes). Składniki: 1/2 główki młodej kapusty, poszatkowanej (lub całą główkę jeśli jest mała) 2 pomidory, pokrojone w kostkę (lub 1x400g krojonych pomidorów w puszce) 400 g różnych wędlin, pokrojonych w kostkę 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, sól, pieprz i cukier do smaku 2 łyżki posiekanego koperku Przygotowanie: Włóż kapustę do średniego rondla, zalej odrobiną wody, posól, przykryj i gotuj do miękkości (przez około 10 minut). Całość gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu przez około 10 minut i podawaj z ulubionym pieczywem. Add allspice, bay leaves, tomatoes, dill and tomato paste in the stew and season with salt, pepper and sugar to taste. Heat medium pan over large heat, add sausage and cook until browned, nect add the onions and cook until translucent. Uwielbiam młodą kapustę, jak tylko pojawia się w sklepie natychmiast kupuję i zazwyczaj na pierwszy ogień idzie bigos:)