- Czas gotowania: 5 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
krakersy
250 gram cukru trzcinowego
100 gram masła
200 gram czekolady
orzechy
żurawina
Przepis
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy krakersy.
Cukier trzcinowy rozpuszczamy w garnku z dodatkiem masła.
Cukier zagotowujemy następnie wylewamy delikatnie na krakersy.
Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 na około 5 minut.
Po upieczeniu na nasze krakersy wykładamy pokruszoną czekoladę. Czekolada pod wpływem ciepła powinna się roztopić, dodatkowo,aby przyszpieszyć ten proces nasze ciasto możemy przykryć na kilka minut folią aluminiową. Gdy już czekolada się roztopi, rozprowadzamy ją równomiernie na całej powierzchni naszego ciasta. Całość posypujemy pokruszonymi orzechami oraz żurawiną.
Nasze ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Gotowe ciasto należy połamać na mniejsze kawałki ręcznie bądź pokroić wzdłuż krakersów nożem.
Smacznego