Brownie czekoladowo-pomarańczowe

Ciasta
17.03.2017 11:47
Brownie czekoladowo-pomarańczowe

Jajka ubić na puszystą pianę razem z cukrem (około 10 minut), następnie wymieszać z ostudzoną masą czekoladową. Jajka ubić na puszystą pianę razem z cukrem (około 10 minut), następnie wymieszać z ostudzoną masą czekoladową. Mój brat żałował, że ciasta wyszło tak mało ;) Składniki Brownie - 200 g gorzkiej czekolady 70% - 200 g masła - 3 jajka - 180 g drobnego cukru lub cukru pudru - 120 g mąki Dodatkowo Jeden blat ułożyć na paterze lub w brytfannie, posmarować dżemem, położyć na wierzch drugi blat. Jeden blat ułożyć na paterze lub w brytfannie, posmarować dżemem, położyć na wierzch drugi blat. Roztopić czekoladę w rondelku razem z masłem, uważając aby nie podgrzać za bardzo masy, ostudzić. Roztopić czekoladę w rondelku razem z masłem, uważając aby nie podgrzać za bardzo masy, ostudzić. Dwie warstwy mocno czekoladowego ciasta przełożyłam dżemem z pomarańczy, a wierzch dodatkowo polałam rozpuszczoną gorzką czekoladą i posypałam płatkami migdałowymi. Polać ciasto i posypać płatkami migdałowymi. źródło: ciasto jak tu - klik Piekarnik nagrzać do 170 stopni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2016/11/brownie-czekoladowo-pomaranczowe-z.html