- Czas gotowania: 120 min
- Czas przygotowania: 30 min
Składniki
Składniki:
4 szklanki mąki
1 margaryna
1 jajko
1/2 szklanki gęstej śmietany
1/2 łyżeczki sody
sól do smaku
1 szklanka cukru
Składniki masy:
100 g masła
1 szklanka mleka
4 łyżki cukry
4 szklanki mleka w proszku
Przepis
Wszystkie składniki szybko zagniatamy na jednolitą masę. Z ciasta odrywamy malutkie kawałki
i formujemy kuleczki.
Kuleczki wkładamy do nagrzanej formy
i pieczemy do momenty aż się zarumienią.
Po upieczeniu połówki orzeszków nadziewamy masą
i przykrywamy drugą połową.
W rondelku podgrzewamy mleko z masłem i cukrem, do momentu rozpuszczenia cukru.
Dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy.
Do masy można dodać orzechy, bakalie,
wiórki kokosowe, nutellę.
Smacznego!