- Czas gotowania: 50 min
- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
5 jajek,
1 szklanka cukru,
1.5 szklanki mąki (skrobi) ziemniaczanej,
200g masła (oleju kokosowego),
1 łyżeczka proszku do pieczenia (użyłam bezglutenowego),
starta skórka z 2 cytryn.
Przepis
Jajka (białka+żółtka) długo ubijać, aż powstaje piana i potroją swoją objętość. Powinny też uzyskać bardzo jasny kolor.
Dodawać powoli cukier.
Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia oraz skórkę z cytryn.
Na koniec dodać roztopione, wrzące masło.
Przelać do formy. Piec ok. 50 minut.
Smacznego!
Babka jest przepyszna! Idealnie piaskowa z cytrynową nutą – zachwyci każdego!
Nie można się jej oprzeć.