Bezglutenowy domowy budyń kakaowy

Amelia
Desery
12.03.2017 13:54
Bezglutenowy domowy budyń kakaowy
  • Czas gotowania: 5 min
  • Czas przygotowania: 5 min

Składniki

1 szklanka mleka (ja użyłam bez laktozy),

1 łyżka mąki ziemniaczanej,

1 łyżka gorzkiego kakao,

1 łyżka cukru.

Przepis

Połowę mleka z cukrem podgrzewać w garnku.

Drugą połowę wymieszać z mąką ziemniaczaną i kakaem.

Gdy mleko będzie już gorące dodać resztę mleka z mąką i kakaem.

Zmniejszyć gaz i energicznie mieszać (ja robię to rózgą).

Gdy lubicie mniej/bardziej słodkie/kakaowe – ilości zmniejszacie.

Jeśli lubicie i możecie kremy kakaowe (typu nutella) możecie dodać łyżeczkę.

Smacznego!