Muffinki z jabłkiem i kruszonką

Natalia
Fit
11.03.2017 17:22
Muffinki z jabłkiem i kruszonką

Zdrowe, pyszne, idealne ;) Składniki (14 muffinek): 1 i 1/2 szklanki mąki owsianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika 3 łyżki ksylitolu 1 duże jabłko 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 2 garście posiekanych orzechów włoskich 1 jajko ¾ szklanki mleka Kruszonka: 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki miodu 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego Wykonanie: Połączenie jabłek z przyprawą do piernika i orzechowo-kokosową kruszonką jest po prostu perfekcyjne. Muffinki oczywiście bez cukru, z aromatycznymi przyprawami i niewielką ilością tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2017/03/muffiki-z-jabkiem-i-orzechowa-kruszonka.html