Zjadłam ją w wersji na ciepło, bo zdecydowanie taką się bardziej najadam, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zjeść taką owsiankę na zimno, zwłaszcza jak za oknem coraz cieplej, a wiosną i latem takie szybkie zimne śniadania to zawsze dobry pomysł. Składniki: - 3 łyżki płatków owsianych - 2 łyżki nasion chia - 1 szklanka mleka kokosowego - ulubiony słodzik: stewia, miód, ksylitol, syrop z agawy (u mnie 2 tabletki stewii) - 1 łyżka wiórków kokosowych Wykonanie: Do rondelka wsypać płatki owsiane oraz nasiona chia. Zalać mlekiem, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka godzin lub na całą noc.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2018/05/kokosowa-owsianka-z-nasionami-chia.html