Pieczone placki ziemniaczane

Agata
Obiad
11.03.2017 18:50
Pieczone placki ziemniaczane

These latkes are baked, not fried, so the dish is more light, which I prefer, and in addition, this process also reduces the time that you would normally spend over the pan. Formula that I created is based on traditional recipes and was supposed to keep their simplicity, both in the preparation process as well as the list of ingredients. Grated potato pulp is drained and mixed with ground flaxseeds, which replace eggs from the traditional formula. Another difference is in the cooking process. They taste as well as traditional ones and are equally fast to prepare, although you can speed up this process, by replacing traditional grater with a food processor, which will grate your peeled potatoes in 2 minutes. Formula that I created is based on traditional recipes and was supposed to keep their simplicity, both in the preparation process as well as the list of ingredients. Startą, ziemniaczaną pulpę, pobieżnie odcedzamy i zagniatamy z siemieniem lnianym, które w roślinnej wersji dania, zastępuje jajko, nie potrzeba już też nawet dodawać później mąki. Startą, ziemniaczaną pulpę, pobieżnie odcedzamy i zagniatamy z siemieniem lnianym, które w roślinnej wersji dania, zastępuje jajko, nie potrzeba już też nawet dodawać później mąki. Placki można podawać zwyczajowo, prosto przyprawione, lub dosmaczyć czymś ekstra, np. suszonym czosnkiem bądź ziołami; podać z ulubionym sosem, albo w bardziej bogatej wersji obiadowej z dodatkami. Ja proponuję puree z pieczonej marchewki z kminkiem i cytryną, które bardzo fajnie się z nimi komponuje, do tego zielenina i sos (najlepiej domowy). Smakują równie dobrze jak tradycyjne i równie szybki jest też ich sposób przygotowania, aczkolwiek można go jeszcze bardziej przyspieszyć, zastępując tarkę robotem kuchennym, który obrane ziemniaki zetrze w mig. These latkes are baked, not fried, so the dish is more light, which I prefer, and in addition, this process also reduces the time that you would normally spend over the pan. You can eat them in a simple way, with salt and pepper or add some extra spices, like dried garlic or herbs. Przepis, który stworzyłam, opiera się na tradycyjnych recepturach i z założenia miał zachować ich prostotę, zarówno w procesie przygotowania, jak i zestawie potrzebnych składników. Dzięki temu, danie jest nieco lżejsze, co osobiście preferuję, dodatkowo też niweluje czas, który trzeba normalnie spędzić nad patelnią.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2017/03/pieczone-placki-ziemniaczane.html