Bułki grahamki Składniki na 6 bułek: 225 g mąki pszennej graham typ 1850 85 g mąki jasnej pszennej 100 ml letniego mleka 100 ml letniej wody 1 łyżeczka melasy 1 łyżeczka cukru lub miodu 0,5 łyżeczki soli 15 g oleju 4 g suchych drożdży mleko do posmarowania bułek Wyrośnięte ciasto podzielić na 6 równych części (ok. 88 g każda) i uformować je w okrągłe bułeczki. Wszystkie składniki ciasta umieścić w misce i wyrobić mikserem lub ręcznie, tak aby ciasto było miękkie i elastyczne (ok.5-7 minut). Przykryć ściereczką lub folią i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 2 godziny,.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://przepisynadomowyserichleb.blogspot.nl/2017/01/buki-grahamki.html