Obiad z worka

Magdalena
Obiad
09.01.2017 15:48
Obiad z worka

6 podudzi z kurczaka 2 marchewki 2-3 ziemniaki 1 limonka 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki szałwii 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta imbiru 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz 2 worki do pieczenia Wykonanie: W kubku mieszamy oliwę z oliwek z sokiem z limonki i przyprawami: solą, pieprzem, imbirem, papryką słodką, rozmarynek, tymiankiem, majerankiem i szałwią. Podudzia z kurczaka pieczone z marchewką i ziemniakami w ziołach z nutą limonki... Do każdego worka wkładamy po 3 podudzia z kurczaka, połowę pokrojonych ziemniaków i marchewek oraz połowę startej skórki z limonki. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Woreczki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzany do 200 stopni przez ok. 60 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/01/obiad-z-worka.html