Surówka z kapusty kiszonej

Małgorzata

Sałatki

09.01.2017 15:53

Surówka z kapusty kiszonej

Składniki


Składniki:
800 g kapusty kwaszonej
1 duża marchewka
1 duże jabłko
1 cebula
6-10 łyżek oliwy z oliwek
1 płaska łyżeczka cukru
pieprz biały

Przepis

Kapustę odsączamy z nadmiaru soku i kroimy. Marchew i jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy przyprawy i oliwę. Mieszamy i odstawiamy. Surówkę dobrze jest przygotować przynajmniej 2-3 godziny wcześniej przed podaniem.Moje rady:- jeśli nie dysponujecie domową kapustą kwaszoną kupując ją, zwróćcie uwagę czy jest naturalnie kwaszona. Na rynku dominuje kapusta z dodatkiem środków przyspieszających kiszenie. A jak wiadomo najlepsza jest naturalnie ukwaszona