Składniki: - 6 plastrów mięsa wieprzowego ( u mnie szynka) - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1 średnia cebula - 1 większy ogórek kiszony - 10-15 dag wędliny ( u mnie boczek) - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki ostrej musztardy - sól,pieprz - ok 2 łyżki mąki pszennej - ewent 1/2 szklanki śmietany słodkiej Mięso pokroić w poprzek włókien,rozbić na cienkie płaty,posolić,posypać pieprzem. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę,ogórek pokroić w drobną kostkę. Tak przygotowane roladki obsmażyć na tłuszczu,podlać rosołem i dusić do miękkości ok 1-1,5 godziny. Farsz nałożyć na porcję mięsa,zwinąć w rulony,związać sznureczkiem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2017/01/rolady-z-jarzynka.html