Składniki na ciasto (forma 10x30 cm): 35 g gorzkiej czekolady 50 g kakao 120 g wrzącej wody 90 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 50 g masła 130 g cukru pudru 1 jajko 150 ml mleka Czekoladę i kakao zalać wrzącą wodą w miseczce, mieszać, aż się rozpuszczą, wystudzić. Krem kokosowy: 100 ml śmietany kremówki 30%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 1/3 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki wiórków kokosowych Śmietanę, cukier i serek ubić mikserem do uzyskania sztywnego, gęstego kremu. Dodać suche składniki (mąka, soda, proszek i sól) i wymieszać łyżką do połączenia się składników. Keksówkę (10x30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej ciasto. Polewa czekoladowa: 80 ml mleka 60 g gorzkiej czekolady W oddzielnej misce wymieszać ze sobą: mąkę, sodę, proszek i sól. Ciasto o bardzo intensywnie czekoladowym smaku, mocno wilgotne, przekładane kremem kokosowym. W następnej misce zmiksować cukier, roztopione masło i jajko.