Kotlet devolay z serem i pieczarkami

Obiad
10.07.2016 11:05
Kotlet devolay z serem i pieczarkami

Składniki

Składniki na 4 sztuki:

• 2 podwójne piersi z kurczaka • 300 gram sera żołtego

• 300 gram pieczarek •100 gram mąki pszennej

• 100 gram bułki tartej • 2 jajka

• sól • pieprz • 2 ząbki czosnku

Przepis

Sposób przygotowania:

• Piersi dzielimy na cztery kotlety, które delikatnie rozbijamy i doprawiamy.

• Pieczarki ścieramy na tarce i smażymy. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.

• Do przestudzonych pieczarek dodajemy starty ser i mieszamy na gładką masę.

• Na kotlety nakładamy wałek farszu i zawijamy zakładając boki.

• Panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.

• Smażymy na głębokim oleju i średniej wielkości gazie.

• Po smażeniu dla pewności kotlety devolay można wrzucić na 5 minut do rozgrzanego piekarnika.