Sernik malinowo-migdałowy

Dagmara
Ciasta
10.07.2016 11:24
Sernik malinowo-migdałowy

Składniki na formę o śr. 25 cm: 5 jajek 200 g cukru 1 kg dobrej jakości twarogu z wiaderka 100 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki aromatu migdałowego 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli 300 g malin 3/4 szklanki płatków migdałowych Przelewamy do formy, układamy maliny, posypujemy płatkami migdałów i lekko dociskamy, żeby maliny delikatnie zatopiły się w cieście. Wkładamy do piekarnika, od razu zmniejszamy temperaturę do 150 stopni Celsjusza i pieczemy około 70 minut, aż boki będą lekko zarumienione a środek sprężysty. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie schładzamy w lodówce przez klika godzin (a najlepiej przez całą noc). W misie miksera umieszczamy jajka, cukier, twaróg, śmietankę, aromat, obie mąki i szczyptę soli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/07/sernik-malinowo-migdaowy.html