Pudding z tapioki z musem malinowym

Anna

Śniadania

10.07.2016 12:08

Pudding z tapioki z musem malinowym

Opcjonalnie miód lub cukier (ja nie słodzę)* 150g świeżych malin (poza sezonem mogą być mrożone, ale uprzednio rozmrożone) *w przypadku osób z nietolerancją laktozy należy użyć mleka roślinnego lub bez laktozy, weganie powinni użyć napoju roślinnego oraz odpowiedniego słodzidła. Następnie wsypać do niego tapiokę, opcjonalnie cukier i gotować na wolnym ogniu ok. 10-15 minut ciągle mieszając, aby pudding się nie przypalił. - Tapioka jest ugotowana gdy kuleczki staną się całkowicie przezroczyste, a całość ma konsystencję lekko rozrzedzonego budyniu. W związku z tym, że sama tapioka jest bez smaku, smak zyskuje dzięki temu w czym ją gotujemy, stąd oprócz zwykłego mleka znakomite jest do jej przygotowania także mleczko kokosowe. Ps. tapiokę możecie kupić w sklepach internetowych lub stacjonarnie jest w Auchan na dziale z orientalną żywnością. Ps. tapiokę możecie kupić w sklepach internetowych lub stacjonarnie jest w Auchan na dziale z orientalną żywnością. 1/3 szklanki drobnych ziaren tapioki 500 ml mleka (kokosowe, krowie lub inne) – ja zazwyczaj robię na kokosowym lub zwykłym*

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2016/07/pudding-z-tapioki-z-musem-malinowym.html