Kotlety mielone z serkiem topionym

Ewelina
Obiad
02.12.2014 13:11
Kotlety mielone z serkiem topionym

Przepis

Kotlety mielone z serkiem topionym

Kotlety mielone z serkiem topionym w środku.

Aby zwykły "mieloniec" się nie znudził.

Podłam z ziemniakami i młodą kapustą.

60 dag mięsa mielone ( u mnie z indyka)

2 jajka

2 łyżki bułki tartej ( drobnej)

50 ml wody

2 łyżeczki słodkiej papryki

sól do smaku

pół łyżeczki białego pieprzu

2 łyżeczki suszonej zmielonej włoszczyzny

2 serki topione ( 2 x 10 dag)

bułka tarta i olej do smażenia

Mięso przekładam do miski, wybijam jajka.

W miseczce łączę bułkę tartą z przyprawami i wodą, dodaję do mięsa. Całość wyrabiam dokładnie ręką.

Nabieram łyżką masę mięsną , formuję placki, na każdy nakładam kawałek serka topionego i zwijam kotleciki.

Obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju.