- Czas przygotowania: 60 min
Składniki
Składniki:
*0,5 kg mąki
*1,5 szklanki cukru
*4 jajka
3/4 szklanki śmietany
*2 łyżki kakao
*1 kostka margaryny (u mnie Kasia)
*2 łyżeczki proszku do pieczenia (1 mały proszek)
*cukier puder i bita śmietana do dekoracji
Przepis
Wykonanie:
*ucieramy żółtka, cukier i margarynę
*dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia
*dodajemy śmietanę na przemian z mąką
*na koniec dodajemy piane z białek
*dzielimy masę na połowę
*jasna masę wylewamy na blaszkę wcześniej wysmarowana margaryną i obsypaną bułką tartą
*układamy owoce (u mnie porzeczki i jagody)
* do drugiej części wsypujemy kakao i mieszamy
*następnie wylewamy na owoce
*pieczemy w temp. ok. 175-180 stopni ok. godziny