Składniki: - 200 g łososia wędzonego (u mnie warkocz) - 250 g mascarpone - pęczek natki pietruszki - cebula - 3 ząbki czosnku - makaron spaghetti 1/2 opakowania - sól, pieprz - masło do smażenia A w tym czasie: Cebulę i czosnek drobno siekam, podsmażam na maśle, dodaję mascarpone, zmniejszam ogień i rozpuszczam często mieszając. Robiąc makaron dziś na kolację byłam pewna, że nie podołamy i będziemy musieli jeść jutro odgrzewany (o zgrozo!). w tym czasie łososia rozdzielam na mniejsze cząstki, dodaję do rozpuszczonego już mascarpone. Takie proste, a takie pyszne <3 To spaghetti znika z talerza z prędkością światła.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cookandlov.blogspot.com/2016/06/kremowe-spaghetti-z-wedzonym-ososiem.html