FIT serniczki na czekoladowym spodzie

FIT serniczki na czekoladowym spodzie

KROK 1: Gotujemy kaszę. Suche ziarna prażymy, mieszamy, zmniejszamy moc palnika i zalewamy szklanką wody. Gotujemy pod przykryciem do czasu, aż kasza wchłonie płyn.KROK 2: Ugotowaną kaszę dokładnie blendujemy dodając …

Składniki

na ,,serową" masę :

-100 g kaszy jaglanej

-dwie łyżki (40g) roztopionego oleju kokosowego

-kilka łyżek miodu (do smaku)

-niewielka ilość (10g) proszku budyniowego, waniliowego

-białko jaja kurzego

na czekoladowe spody

-50 g płatków owsianych

-1 dojrzały banan

-łyżka naturalnego kakao

-łyżka miodu

Przepis

KROK 1: Gotujemy kaszę. Suche ziarna prażymy, mieszamy, zmniejszamy moc palnika i zalewamy szklanką wody. Gotujemy pod przykryciem do czasu, aż kasza wchłonie płyn.

KROK 2: Ugotowaną kaszę dokładnie blendujemy dodając : roztopiony olej kokosowy, miód, białko jaja i proszek budyniowy.

KROK 3: Banana rozgniatamy w miseczce dodając kakao, miód i płatki owsiane.

KROK 4: Formę na muffinki delikatnie natłuszczamy i formujemy w niej spody do serniczków. Z tych proporcji wyszło mi ich sześć.

Podpiekamy przez ok. 10 minut w temp. 180 stopni C.

KROK 5: Na podpieczone spody nakładamy naszą ,,sernikową" masę i ozdabiamy świeżymi truskawkami.

KROK 6: Pieczemy przez kolejne 15-20 minut w temp. 180 stopni C. Zostawiamy do przestudzenia.

Polecane