Fasolka szparagowa z kruszonką z suszonych pomidorów

kardamonovy
Przekąski
26.06.2016 17:55
Fasolka szparagowa z kruszonką z suszonych pomidorów

Składniki: 2 garści fasolki szparagowej duża kromka chleba razowego lub na zakwasie (użyłam żytniego) 4 suszone pomidory z zalewy 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy extra virgin garść sera długodojrzewającego (ja użyłam koziego) sól pieprz (przepis na 2 porcje) Fasolkę myjemy, odcinamy twarde końcówki i gotujemy do miękkości, najlepiej al dente. Podobne przepisy: Fasolka szparagowa z orzechami Fasolka szparagowa z fetą Fasolka szparagowa pieczona w sosie barbecue Fasolka szparagowa z bułką tartą Fasolka szparagowa z harissą i migdałami Ugotowaną fasolkę mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Ślęczałam dzisiaj nad fasolką i myślałam z czym by ją tu ten tego. Po meczu dziubnęliśmy z My, po niewielkiej porcji fasolki szparagowej. Miałam okazję ją konsumować razem z makaronem. Jeżeli go nie posiadacie, chleb wystarczy pokruszyć, pomidory i czosnek bardzo drobno posiekać. Zacznę od tego, że mam mokre ręce, chyba od godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/fasolka-szparagowa-z-kruszonka-z-suszonych-pomidorow/