Młoda kapusta z koperkiem na śmietanie

Ewelina
Przekąski
24.05.2016 15:15
Młoda kapusta z koperkiem na śmietanie

Składniki

Młoda kapusta z koperkiem

Składniki:

- 1 sztuka młodej kapusty

- 1 sztuka pęczku młodej cebuli ze szczypiorem

- 1 pęczek koperku

- 2 łyżki masła

- 2 łyżki śmietany 18%

- sól

- pieprz

Przepis

Kapustę kroimy a następnie zalewamy wodą ( nie więcej niż do poziomu samej kapusty). Gotujemy, aż kapusta będzie miękka.

W czasie jak nasza kapusta się gotuje przystępujemy do pokrojenia szczypiorku oraz koperku. Szczypiorek dodajemy w połowie gotowania, zaś koperek już pod sam koniec tego procesu.

Gdy kapusta będzie miękka ( jeśli w naszym garnku jest za dużo wody to możemy ją odlać) dodajemy masło, zabielamy śmietaną i przyprawiamy solą i pieprzem i czosnkiem.

Najlepiej smakuje na ciepło.

Smacznego