Młoda kapusta z koperkiem

Ewelina
Sałatki
17.05.2015 0:41
Młoda kapusta z koperkiem

Składniki

2 główki kapusty

pęczek młodej marchewki

pęczek szczypioru z cebulką

pęczek koperku

50 g masła

1 łyżka Vegety

Przepis

Kapustę oczyściłam z wierzchnich liści, przekroiłam na pół, wycięłam głąb i pokroiłam. Włożyłam do miski, zalałam wrzątkiem. Po sparzeniu odcedziłam na durszlaku.

W garnku roztopiłam masło i dodałam kapustę.

Marchewkę i szczypior z cebulką pokroiłam w krążki. Dodałam do kapusty. Wymieszałam.

Wlałam pół szklanki gorącej wody. Przyprawiłam Vegetą, solą i pieprzem. Zostawiłam na małym gazie, żeby się jeszcze chwilę gotowała.

Koperek posiekałam i razem ze śmietaną dodałam do kapusty pod koniec gotowania.