Młoda kapusta z koperkiem

Młoda kapusta z koperkiem

Kapustę oczyściłam z wierzchnich liści, przekroiłam na pół, wycięłam głąb i pokroiłam. Włożyłam do miski, zalałam wrzątkiem. Po sparzeniu odcedziłam na durszlaku.W garnku roztopiłam masło i dodałam kapustę. Marchewkę i …

Składniki

2 główki kapusty

pęczek młodej marchewki

pęczek szczypioru z cebulką

pęczek koperku

50 g masła

1 łyżka Vegety

Przepis

Kapustę oczyściłam z wierzchnich liści, przekroiłam na pół, wycięłam głąb i pokroiłam. Włożyłam do miski, zalałam wrzątkiem. Po sparzeniu odcedziłam na durszlaku.

W garnku roztopiłam masło i dodałam kapustę.

Marchewkę i szczypior z cebulką pokroiłam w krążki. Dodałam do kapusty. Wymieszałam.

Wlałam pół szklanki gorącej wody. Przyprawiłam Vegetą, solą i pieprzem. Zostawiłam na małym gazie, żeby się jeszcze chwilę gotowała.

Koperek posiekałam i razem ze śmietaną dodałam do kapusty pod koniec gotowania.

 http://kuchniaukrysi.blogspot.com/2015/05/moda-kapusta-z-koperkiem-i-moda.html
Ewelina

Polecane