Surówka z młodej kapusty z koperkiem

Małgorzata
Sałatki
01.11.2016 9:54
Surówka z młodej kapusty z koperkiem

Składniki

  1. 1 główka młodej kapusty
  2. 1 średnia cebula
  3. 1 duży pęczek koperku
  4. 1 łyżeczka cukru
  5. 2 łyżki soku z cytryny
  6. oliwa z oliwek
  7. pieprz biały
  8. sól

Przepis

  1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści i bardzo drobno szatkujemy. Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Dodajemy cukier, kwasek cytrynowy, biały pieprz i sól. Mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Następnie dodajemy posiekany koperek i nie wielką ilość oliwy. Mieszamy, aby składniki się połączyły.
Notes
  1. - jeśli chcecie przygotować surówkę wcześniej, oliwę dodajecie dopiero tuż przed podaniem na stół