Ogórki nadziewane kuskusem

Ewelina
Przekąski
29.10.2015 20:23
Ogórki nadziewane kuskusem

Składniki

1/2 szklanki kaszy kuskus

3 długie ogórki

1 czerwona cebula

1 mała, czerwona papryka

1/2 zielonej papryki

2 pomidory

100 g fety, pokrojonej w kostkę

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka siekanej natki pietruszki

sól, pieprz do smaku

Przepis

Kaszę kuskus wsypujemy do miski, dodajemy drobno pokrojone warzywa, przyprawy i mieszamy. Pozostawiamy ją na około 30 minut aby napęczniała.

Ogórki przecinamy wzdłuż, wydrążamy łyżeczką środki które drobno kroimy i dodajemy do sałatki.

Kiedy kasza napęcznieje, dodajemy fetę, natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.

Sałatkę nakładamy do wydrążonych miseczek ogórkowych, posypujemy kiełkami i podajemy.

Przekąskę można przygotować kilka godzin wcześniej i podać schłodzoną.

Smacznego.