Składniki
1/2 szklanki kaszy kuskus
3 długie ogórki
1 czerwona cebula
1 mała, czerwona papryka
1/2 zielonej papryki
2 pomidory
100 g fety, pokrojonej w kostkę
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka siekanej natki pietruszki
sól, pieprz do smaku
Przepis
Kaszę kuskus wsypujemy do miski, dodajemy drobno pokrojone warzywa, przyprawy i mieszamy. Pozostawiamy ją na około 30 minut aby napęczniała.
Ogórki przecinamy wzdłuż, wydrążamy łyżeczką środki które drobno kroimy i dodajemy do sałatki.
Kiedy kasza napęcznieje, dodajemy fetę, natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.
Sałatkę nakładamy do wydrążonych miseczek ogórkowych, posypujemy kiełkami i podajemy.
Przekąskę można przygotować kilka godzin wcześniej i podać schłodzoną.
Smacznego.