Szparagi z masłem i bułką tartą

Ewelina
Przekąski
05.05.2015 16:34
Szparagi z masłem i bułką tartą
  • Czas gotowania: 8 min

Składniki

pęczek zielonych szparagów

sól

1/2 łyżeczki cukru

3-4 łyżki masła

3-4 łyżki bułki tartej

Przepis

Szparagi myję, odłamuję zdrewniałe końcówki, związuję nitką w pęczek.

Gotuję w wysokim garnku, w niewielkiej ilości osolonej i lekko posłodzonej wody,

ok. 6-8 minut.

Ugotowane szparagi wyciągam łyżką cedzakową i pozostawiam do lekkiego ostygnięcia.

W tym czasie w rondelku roztapiam masło, dodaję bułkę tartą i energicznie mieszam całość, smażę chwilę, aż do uzyskania złocistego koloru.

Szparagi układam na talerzu, polewam bułką tartą i od razu podaję.