Fasolka szparagowa z bułką

Ewelina
22.08.2014 20:07
Fasolka szparagowa z bułką

Przepis

FASOLKA SZPARAGOWA Z BUŁKĄ CZYLI SMAK LATA

Młoda fasolka szparagowa to jeden z moich ulubionych dodatków do obiadu... podana tradycyjnie - polana stopionym masełkiem z bułką tartą...szczególnie ta pierwsza, młoda, która jest wprost słodka w smaku jest rewelacyjna.

Talerz takiej fasolki zastępuje mi w pełni obiad :-)

Składniki:

fasolka szparagowa

1 łyżeczka soli

odrobina cukru do smaku

bułka tarta

masło (82% tłuszczu)

Wykonanie:

Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy bułkę tartą.Podsmażamy chwilkę ciągle mieszając. Masełkiem ze zrumienioną bułką polewamy fasolkę.