Gulasz mięsny z musztardą

Krzysztof
Obiad
08.01.2015 16:05
Gulasz mięsny z musztardą

Przepis

Składniki:

- 1 kg łopatki

- pół opakowania marchewki z groszkiem mrozonej

- pół puszki kukurydzy

- 2 cebule

- papryka żółta

- pęczek natki pietruszki (zostawić odrobinę do dekoracji)

- 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu

- 1 łyżka papryki suszonej w płatkach

- 1 łyżka pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią

- sól, pieprz

- 2 kromki chleba (ja dałam swój pieczony na zakwasie)

- szczypta chilli

- 1 czubata łyżeczka musztardy miodowej Develey

Wykonanie:

Łopatkę kroimy na kawałki i przyprawiamy przyprawą do gulaszu. Do szybkowara wlewamy 400 ml wody, wrzucamy mięso, pokrojoną paprykę, cebulę, marchewkę z groszkiem, kukurydzę i resztę przypraw. Wkładamy jeszcze połamany na kawałki chleb. Gotujemy od zagotowania i wyskoczenia cypelka 25 minut. Odparowujemy. Otwieramy i gotujemy jeszcze chwilkę, aby odparować. Dodajemy natkę pietruszki, musztardę. Doprawiamy jeszcze do smaku. Przekładamy na talerze.

Przepis autorski.

Smacznego :-)