Schab w sosie musztardowym

Ewelina
Obiad
29.12.2014 9:06
Schab w sosie musztardowym

Przepis

SKŁADNIKI:

5 kotletów schabu,

200 ml kremówki,

3 łyżeczki musztardy bawarskiej Develey,

1 szklanka ciepłej wody,

3 łyżki oleju,

4 łyżki mąki,

1 łyżka suszonej włoszczyzny,

suszona natka pietruszki,

sól,

pieprz,

PRZYGOTOWANIE:

Rozbite kotlety przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Obtoczmy w mące. Podsmażymy je na rozgrzanym oleju z każdej strony do zarumienienia. Po podsmażeniu odlewamy olej i zalewamy kotlety ciepłą wodą. Dodajemy suszoną włoszczyznę, przykrywamy i dusimy do odparowania większości wody. Zalewamy kremówką, dodajemy musztardę, mieszamy. Podgrzewamy do zgęstnienia sosu. Na koniec przyprawiamy pieprzem i natką pietruszki.