Przepis
Składniki:
pieczywo tostowe- 2 kromki/ os
po jednym plasterku bekonu, szynki parmeńskiej lub jamón serrano na każdą muffinkę
po jednym jajku do każdej muffinki
kilka łyżek dowolnego rodzaju pesto (ja użyłam czerwonego, paprykowego)
kawałek ulubionego żółtego sera
Przygotowanie:
Z każdej kromki chleba wykrawamy skórkę i rozwałkujemy pozostałą część. Następnie kromki smarujemy z jednej strony pesto i wkładamy do silikonowej formy muffinkowej(suchą stroną do dołu). Do każdego chlebowego muffinka wkładamy po plasterku szynki, formując rulonik przy brzegach chleba. Do każdej z muffinek wbijamy po jajku, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok 20- 23 minuty w 180 stopniach. Długość pieczenia zależy od tego jaką konsystencję żółtka chcemy uzyskać.
Gotowe!