Chlebowe muffinki śniadaniowe

Krzysztof
Śniadania
08.01.2015 15:59
Chlebowe muffinki śniadaniowe

Przepis

Składniki:

pieczywo tostowe- 2 kromki/ os

po jednym plasterku bekonu, szynki parmeńskiej lub jamón serrano na każdą muffinkę

po jednym jajku do każdej muffinki

kilka łyżek dowolnego rodzaju pesto (ja użyłam czerwonego, paprykowego)

kawałek ulubionego żółtego sera

Przygotowanie:

Z każdej kromki chleba wykrawamy skórkę i rozwałkujemy pozostałą część. Następnie kromki smarujemy z jednej strony pesto i wkładamy do silikonowej formy muffinkowej(suchą stroną do dołu). Do każdego chlebowego muffinka wkładamy po plasterku szynki, formując rulonik przy brzegach chleba. Do każdej z muffinek wbijamy po jajku, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok 20- 23 minuty w 180 stopniach. Długość pieczenia zależy od tego jaką konsystencję żółtka chcemy uzyskać.

Gotowe!