Przepis
300 g makaronu spaghetti
300 g mięsa mielonego
2 puszki pomidorów wraz z zalewą
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 marchew
1 cebula
2 ząbki czosnku
świeże zioła
sol, pieprz
oliwa
+ parmezan
Mięso dopraw świeżymi ziołami, solą i pieprzem. Uformuj małe klopsiki. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż klopsy, aż będą lekko zrumienione. Do garnka z grubym dnem, wlej pomidory w puszce, dodaj przecier pomidorowy, posiekane ząbki czosnku oraz sól i pieprz. Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę, marchew startą na tarce o grubych oczkach. Gdy warzywa będą już miękkie dodaj je do sosu pomidorowego. Dopraw świeżymi ziołami.
Ugotuj makaron spaghetti, tak aby był al dente. Makaron podawaj z sosem, klopsikami i startym parmezanem.
Smacznego :)