Składniki: - 1 puszka kukurydzy - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 2 ziemniaki - 1 łyżka suszonej włoszczyzny - 2 łyżki oleju do smażenia - bulion warzywny - przyprawa meksykańska zupa z kukurydzy Kamis - sól Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zrumienić na rozgrzanym oleju, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, odsączoną kukurydzę i całość podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wlać 1 szklankę bulionu warzywnego, dodać włoszczyznę, łyżeczkę przyprawy i gotować do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2014/11/krem-z-kukurydzy-z-chipsami-z-boczku.html