Przepis
SKŁADNIKI :
2 długie bagietki
4 jajka ugotowane na twardo
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
12 plasterków salami
12 plastrów dowolnej szynki
papryka konserwowa
oregano
ser do posypania zapiekanek
ketchup, sos majonezowy
folia aluminiowa
PRZYGOTOWANIE :
Bagietki przecinamy na pół, następnie każdą połówkę wzdłuż.Lekko je rozchylamy, uważając aby się nie przełamały. Do każdej bagietki nakładamy po trzy plastry szynki, salami i jajko przekrojone na trzy plastry oraz paprykę konserwową . Następnie dodajemy po dużej łyżce kukurydzy i posypujemy nasze zapiekanki oregano. Na koniec odrobina tartego sera na wierzch i gotowe.
Każdą bagietkę zawijamy w folię aluminiową, przechowujemy w lodówce. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 200 * C, lekko uchylając folię aluminiowa z naszej bagietki. Podajemy polane ketchupem i sosem majonezowym.
Smacznego.